Cogombre

El cogombre, fresc i refrescant, fantàstic per a la pell i molt, molt sa. Una verdura amb molta aigua, poques calories i molt particular. A l'amanida, sol, dins d'un entrepà, al gaspatxo o al gintònic més clàssic, el cogombre és un noble cosí del meló que ens acompanya els mesos de més calor.

Més detalls

  • 1 kg.

El cogombre, una verdura, amb grans defensors i també grans detractors. T'agradi més o menys, saps que el gaspatxo, les amanides alemanyes i les salses de verdura amb iogurt, no foren el mateix sense el cogombre, una senzilla verdura d'estiu ben particular.

El cogombre a la cuina

Ja ho hem avançat, el cogombre és un dels ingredients bàsics del gaspatxo, hi aporta frescor i un regust subtil. Amb tomàquet, ceba o sol, pots fer una bona amanida, inspirada en la cuina centreeuropea, i amb un iogurt, sal i un raig de bon oli d'oliva verge, obtens una salsa fresca i molt sana.

Què diuen els nutricionistes del carbassó

El cogombre és molt ric en aigua i en potassi. Té molt pocs nutrients, per tant és un dels ingredients estrella en les dietes d'aprimament. Els especialistes en nutrició recomanen que es mengi amb la pell, ja que conté fibra, clorofil·la i betacaroté.

Qui cultiva i té cura dels cogombres que venen a Diguesblat

  • Santiago Roigé, a Riudoms, des d'on té cura extrema de tot el que planta
  • Andreu Mariné, a Salou. Sí, encara hi queda algun pagès, i dels bons!