M’agradaria dir que sóc pagesa...

Bernadette FarriolSóc filla d’un pagès que, quan tenia 30 anys i tres fills (i cap dels tres era jo, que vaig aparèixer uns anys més tard), va deixar la terra per treballar de vigilant nocturn, de bodeguer i finalment de carnisser. Sóc, doncs, la segona generació d’una família que va deixar de viure de la terra... Massa temps ja per recuperar l’ofici! Així que ho confesso: encara que voldria ser-ho, jo no sóc pagesa.

Però m’agrada sembrar i collir, m’agrada el valor de la feina ben feta, m’agrada el bon menjar i m’agrada la gent que s'entusiasma treballant. M’agrada fer pinya amb la gent que viu de cultivar, collir, coure, elaborar i crear productes excel·lents en els quals posa tot l'esforç i l'ànima. Per això treballo en Diguesblat.

Què és Diguesblat?

Diguesblat és un projecte de col·laboració conjunta entre una sèrie de pagesos, elaboradors, Fesomia l'empresa de la qual en sóc responsable al costat de l'Antonio i Cuïc, uns bons amics.

Aquest és un projecte que va més enllà de guanyar diners en una botiga electrònica.

  • Diguesblat és un espai digital per a agrupar la venda en línia de petits productors que fan uns productes excel·lents, especials, diferents i únics.
  • És un punt de connexió entre els que els fan i els que els consumeixen, perquè és així com els elaboradors sabran oferir els productes que realment estàs buscant i que et fan servei. I perquè per a tu no hi ha res millor que saber qui fa i d’on surt tot allò que tens al rebost.
  • És una forma de contribuir a les dinàmiques de comercialització agrupades per estalviar costos, per ser més sostenibles, per poder oferir-te un ampli catàleg de productes de menjar de qualitat a un preu raonable per a tothom, perquè els puguis trobar sempre que vulguis.

Quin és el paper de Fesomia?

Fesomia som el servei digital, de gestió i comunicació. El dia és curt i la feina dels petits elaboradors és molt intensa, així que hem establert un pacte amb cada un d’ells. Ells i elles dediquen el seu temps a fer allò que millor saben: bons productes, cultius, menjars… i nosaltres el dediquem a fer allò que sabem fer millor: connectar-los amb tu, fer-te arribar el valor de la seva feina i ajudar-te a què omplis el rebost amb grans productes elaborats per grans persones.

Cuïc fa els enviaments de les comandes de Diguesblat, amb 0 emissions de CO2

I Cuïc, què fa a Diguesblat?

Cuïc organitza rutes i busca sistemes de gestió dels enviaments per a fer-te arribar les teves comandes amb la mínima petjada ecològica possible.

Quan s'ha de sortir de ciutat, Cuïc fa el servei de transport en furgoneta elèctrica o moto elèctrica, i dins dels nuclis urbans es mou en bicicleta. Les teves comandes t'arriben amb zero o amb la mínima petjada de CO₂ possible

Cuïc és molt més que una empresa d'enviament: es preocupa molt i molt de la teva comanda perquè t'arribi bé, a temps i allà on tu vols.

Hem arribat fins aquí i anirem més lluny.

Ara mateix treballem perquè mengis, bé, bo, d'aquí i a un preu just per a tu i per a qui cull i elabora. Poc a poc volem fer de Diguesblat un projecte de consum sostenible que arribi com més lluny millor.

Per cert, em dic Bernadette i si truques al 620 024 993 m’hi trobaràs, i si escrius a bernadette@diguesblat.com et contestaré, ràpid, ràpid!